Recepty / 9

11. 02. 2019 | Recepty

Valentýnský višňový trifle

Valentýnský višňový trifle

Oblíbený britský trifle je skvělý dezert z piškotů, krému, ovoce a šlehačky. Obvykle se dělá do velké nádoby, ze které se poté servírují jednotlivé porce na talířcích. Je až hříšně dobrý, a jistě s ním uděláte radost manželovi nebo příteli. Skvěle se hodí jako sladká tečka po romantické večeři. Ingredience (na cca 4 porce): 3 žloutky  250 ml smetany ke šlehání   2 malé lžičky rýžové mouky  20 + 20 g krupicového cukru  375 g (1 velký kelímek) zakysané smetany  350 g...

Čtěte více
04. 02. 2019 | Recepty

Osvěžující višňová domácí limonáda Kitl

Osvěžující višňová domácí limonáda Kitl

Ingredience: Višňový Syrob Kitl Vychlazená soda Mražené nebo čerstvé višně Čerstvá máta Led Postup: Do servírovací sklenice dejte led, několik snítek máty a višně. Přidejte Višňový sirup Kitl v poměru 1:10 a vychlazenou sodu. Na ozdobení přidejte lísteček máty. Za recept a fotografie děkujeme paní Tereze Hozákové. Kitl Syrob Višňový koupíte zde.  

Čtěte více
17. 01. 2019 | Recepty

Bezový cheesecake Kitl

Bezový cheesecake Kitl

Ingredience na korpus: 350 g cerelních sušenek 100 g másla 20 g cukru krupice/sladidlo Ingredience na náplň: 4 vejce 2 PL citronové šťávy 900 g měkkého tvarohu 500 g zakysané smetany 100 ml bezového sirupu vanilkový lusk / vanilkové flavdrops Postup: Na výrobu korpusu nejdříve nadržíme sušenky. Ty poté spojíme máslem a cukrem. Takto vytvořenou hmotu natlačíme do dortové formy o průměru 20 cm. Náplň bezového cheesecaku vytvoříme tak,...

Čtěte více
03. 01. 2019 | Recepty

Horký nápoj Kitl při rýmě a nachlazení

Horký nápoj Kitl při rýmě a nachlazení

Tento recept na horký nápoj je skvělý pro milovníky černého bezu, vůně skořice a smrkového jehličí. A jestliže se zároveň ptáte, "Jak uvolnit ucpaný nos?", protože máte zároveň rýmu a jste tak trochu nachlazení – přidaný Smrkáček je pro tyto případy jako dělaný, protože ten nos uvolňuje. Ingredience: 1 litr vody 2 středně velká jablka 10 kusů hřebíčků 2 kusy celé skořice 1-2 lžíce Bezového sirupu Kitl 1-2 lžíce Smrkáčku BIO Postup: Nakrájejte...

Čtěte více
17. 12. 2018 | Recepty

Horký zázvorový Smrkáček

Horký zázvorový Smrkáček

Tento recept na horký nápoj je skvělý pro milovníky zázvoru a vůně skořice s potřebou uvolnit si nos při rýmě a nachlazení. Určitě ho vyzkoušejte! Ingredience: 1 litr vody 2 středně velká jablka 10 ks hřebíčků 2 ks celé skořice 1-2 lžíce Zázvorového sirupu Kitl 1-2 lžíce Smrkáčku Postup: Nakrájejte dvě jablka na měsíčky a povařte je ve vodě spolu s hřebíčky a skořicí po dobu zhruba 5ti minut. Nechte lehce zchladnout.   Do hrníčku (cca 250 ml)...

Čtěte více
20. 11. 2018 | Recepty

Horký zázvor s pomerančem

Horký zázvor s pomerančem

Tento nápoj vás zaručeně zahřeje. Krásně voní po zázvoru a skořici. Příprava je opravdu rychlá a chutná svěle. Vyzkoušejte! Ingredience: 20 ml Kitl Syrob Zázvorový plátek pomeranče skořice (cca 2 cm skořice v celku) horká voda Postup: Do skleničky 0,2 litru vložíme skořici a pomeranč. Přidáme 20 ml zázvorového sirupu Kitl a vše zalijeme horkou vodou. Pozn.: Pro horké nápoje se Syroby Kitl ředí ideálně v poměru 1:8. Syrob Kitl Zázvorový...

Čtěte více
05. 11. 2018 | Recepty

Bacilový trojboj

Bacilový trojboj

Podzim je jednoznačně také obdobím chřipek a nachlazení. Připravili jsme pro vás proto recept na horký nápoj, který vám zajisté prospěje. Recept "Bacilový trojboj" se zázvorem Ingredience: Kitl Syrob Zázvorový čerstvě natrhané květy černého bezu (mimo sezonu můžete použít bezový sirup ) plátky citronu a plátky čerstvého zázvoru Postup: Do hrníčku nebo sklenice na horké nápoje nalijte zázvorový sirup. Přidejte čerstvě natrhané květy černého bezu. V...

Čtěte více
30. 10. 2018 | Recepty

Malinové smoothie s řepou

Malinové smoothie s řepou

Podle tohoto receptu můžete smoothie připravovat nejen sobě, ale i vašim dětem, a to již od šesti měsíců věku. (Mimochodem, recept na toto smoothie lze pro jeho opravdu výraznou barvu velmi dobře využít třeba jako „nápoj upírů“ na halloweenskou party vašich dětí.) Ingredience: 1 banán 150 g červené řepy 1 větší jablko 80 ml Malinového Syrobu Kitl (dva panáky) 200 ml vody (pět panáků) Postup: Doporučujeme řepu nejdříve uvařit, případně upéct v alobalu v...

Čtěte více
08. 10. 2018 | Recepty

Zázvorové špaldové sušenky Kitl

Zázvorové špaldové sušenky Kitl

Ingredience: 150 g špaldové mouky 100 g celozrnné špaldové mouky 1 vejce 40 g čokolády s min. 70 % kakaa 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička prášku do pečiva  70 g kokosového oleje 5 lžic Kitl Syrob Zázvorový 2 lžičky sušených levandulových květů Postup: V hrnci pozvolna rozpustíme kokosový olej, poté přidáme Zázvorový Syrob. Vše promícháme a necháme vychladnout. Do prosáté mouky vsypeme prášek do pečiva, zázvor, levandulové...

Čtěte více
01. 10. 2018 | Recepty

Jablkový čaj s cibulí a Smrkáčkem

Jablkový čaj s cibulí a Smrkáčkem

Ingredience: Jedno velké jablko Jedna velká cibule 1 litr vody Jedna lžíce sušené majoránky nebo 3 snítky čerstvé Kitl Smrkáček BIO Postup: Oloupete cibuli a nakrájíte ji na plátky. Jablko rovněž nakrájíte na plátky a spolu s cibulí vložíte do hrnce. Přidáte vodu a majoránku. Přivedete k varu. Jakmile se voda vaří, hrnec odstavíte a vše necháte společně min. 10 minut louhovat. Jestliže už není čaj horký a lze jej pít, oslaďte ho Kitl Smrkáčkem a podávejte....

Čtěte více
Zobrazit další