Recepty / 11

06. 07. 2018 | Recepty

Francouzský koktejl Kir Royal

Francouzský koktejl Kir Royal

Slavný koktejl Kir Royal pochází z Francie. Je jemný, alkoholický a velice osvěžující. Ingredience: 1 cl Kitl Syrob Černý rybíz 15 cl vychlazeného sektu André Brut Postup: Na dno sektové skleničky nalijte černorybízový Syrob Kitl . Skleničku dolijte do 15 cl vychlazeným sektem André Zlehka promíchejte a nesmírně osvěžující a zábavný drink je na světě....

Čtěte více
21. 06. 2018 | Recepty

Malinový tofu dort Kitl

Malinový tofu dort Kitl

Co budete potřebovat: Dortovou formu (průměr 18 cm) Ingredience na korpus: 100 g ořechů (Použít můžete lískové ořechy, kešu nebo para ořechy. Záleží, co máte v oblibě.) 150 g datlí 50 g kokosu (strouhaného) Ingredience na krém: 2 ks bílého tofu 1 větší banán 100 g kokosu (strouhaného) 1 balení vychlazeného kokosového mléka 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy 100 ml Malinového Kitl Syrobu 5 polévkových lžic kokosového oleje 200 g...

Čtěte více
18. 06. 2018 | Recepty

Lehká malinová limonáda Kitl

Lehká malinová limonáda Kitl

Recept na lehkou malinovou limonádu Kitl Tento recept prošel hodnocením a certifikací programu Vím, co piju. Schválen je dietoložkou PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. z Vím, co jím. Ingredience: lžíce  Malinového Syrobu (15 ml) soda (250 ml) čerstvé maliny (cca 5 ks) několik lístků čerstvé máty (cca 3 ks) Postup: Do skleničky dáme led a zalijeme ho Malinovým Syrobem Kitl. Přidáme čerstvé maliny a dolijeme vychlazenou sodou. Vše opatrně promícháme....

Čtěte více
06. 06. 2018 | Recepty

Lívanečky Kitl

Lívanečky Kitl

Ingredience: 1 lžíce kvalitního rumu 500 ml mléka 2 vejce 1 lžíce cukru krupice ¼ lžičky soli 300 g polohrubé mouky ½ balíčku prášku do pečiva Višňový Syrob Kitl Čerstvé ovoce (višně, případně maliny, jahody, borůvky) Postup: Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Pak do sypké směsi přidáme vše ostatní (pouze žloutky!, rum a vlažné mléko). Vše umixujeme. Poté z bílků vyšleháme sníh a pomalu ho vmícháme do směsi....

Čtěte více
21. 05. 2018 | Recepty

Smrkáčkova „Stromovka“

Smrkáčkova „Stromovka“

Stromovka je originální recept z kuchyně Crazy Daisy Bar Prague . Úžasný nealkoholický koktejl alá stromeček z našeho Kitl Smrkáček BIO. Ingredience: cukrová vata 2 cl smrkový sirup Kitl Smrkáček BIO 2 cl Yuzu purée 1 dl čínského polozeleného čaje sušené fialky Postup: V shakeru smíchejte Kitl Smrkáček BIO s Yuzu purée a čínským čajem. Připravte si ledovou tříšť. Do vhodné nádoby dejte ledovou tříšť a zalijte ji směsí ze shakeru. Navrch dejte...

Čtěte více
10. 05. 2018 | Recepty

Ledový čaj s malinovým sirupem

Ledový čaj s malinovým sirupem

Tento recept prošel hodnocením a certifikací programu Vím, co piju . Schválen je dietoložkou PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. z Vím, co jím . Ingredience: 250 ml vody 1 sáček malinového nebo ovocného čaje lžíce Malinového Syrobu Kitl (15 ml) lžička citrónové šťávy (5 ml) Postup: Do šálku vložíme sáček čaje, zalijeme horkou vodou a necháme podle návodu vyluhovat. (Čaj můžeme též připravovat zastudena – necháme vyluhovat ve studené vodě při pokojové...

Čtěte více
23. 04. 2018 | Recepty

Kitl Tequila Sunrise

Kitl Tequila Sunrise

Ingredience: 0,04 l Tequily (1 velký panák) 0,04 l  Kitl Syrob Višňový  (1 velký panák) 0,08 l vychlazené vody (2 velké panáky) Pomerančový jujce Plátek pomeranče na ozdobení Postup: Do vysoké servírovací sklenice nalijeme panáka tequilly a přidáme pomerančový džus. Do jiné míchací sklenice dáme panáka Višňového Syrobu Kitl a dva panáky vody, které společně promícháme. Takto zředěný sirup opatrně naléváme po okraji skla do servírovací sklenice. (Takto...

Čtěte více
03. 04. 2018 | Recepty

Višňový Eton Mess

Višňový Eton Mess

Ingredience n a pusinky: 115 g cukru krupice 2 bílky ocet špetku soli Na višně: 2 dcl  Kitl Syrob Višňový 250 g mražených odpeckovaných višní 50 ml kvalitního koňaku Na šlehačku: 250 ml smetany ke šlehání několik kapek vanilkového extraktu Postup: Důkladně odmastíme mísu, ve které budeme šlehat bílky (například papírovou utěrkou lehce navlhčenou octem). Bílky se špetkou soli dáme do mísy a začneme šlehat na střední stupeň....

Čtěte více
19. 03. 2018 | Recepty

Nepečený zázvorový cheesecake Kitl

Nepečený zázvorový cheesecake Kitl

Karamel a zázvor, to je netradiční spojení chutí v nepečeném zázvorovém dezertu od Kitl. Ingredience: 200 g mascarpone 150 g karamelových sušenek 50 g rozpuštěného másla 250 g krémového sýra 250 ml smetany ke šlehání 130 g moučkového cukru Šťáva z poloviny citrónu Kůra z poloviny citrónu 50 ml  zázvorového sirupu Kitl Postup: Rozmixujte karamelové sušenky na prach (v mixéru) a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Dortovou formu (ideálně o...

Čtěte více
02. 03. 2018 | Recepty

Mátový čaj s Malinovým Syrobem

Mátový čaj s Malinovým Syrobem

Ingredience: 8 lístečků čerstvé máty 10 malin 1 lžíce Kitl Syrob Malinový 1 lžička medu jedna menší skořice v celku Postup: Do větší sklenice nebo hrnku (například do našeho hrnečku Kitl na horké nápoje ) dejte skořici, čerstvou mátu, med a malinový sirup Kitl . Vše zalijte vroucí vodou a přidejte maliny. Nápoj nechte chvilku proležet, aby všechny chutě hezky prolnuly. Ještě horký nápoj servírujte!   Doba přípravy 5 minut s náročností 0/5....

Čtěte více
Zobrazit další