Navigace
Kitl Syrob Zázvorový 5 l
Kitl Syrob Zázvorový 5 l
Kitl Syrob Zázvorový vyrábíme podle tradiční domácí receptury. Základem je čerstvě vylisovaná šťáva, kterou získáváme z kořene zázvoru v BIO kvalitě. Při jeho pěstování a zpracování nejsou používány chemické látky, jež by se jinak dostaly do hotového výrobku. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalijete-li jej horkou vodou a ozdobíte plátkem pomeranče a kouskem skořice, získáte chutný horký nápoj. Balený v 5 litrovém gastrobalení bag-in-box.
Popis
Kitl Syrob Zázvorový 5 l
Vyrábí se za studena, z čerstvého, ručně lisovaného kořene zázvoru v BIO kvalitě. Vylisováním získáme žlutou, olejnatou a vysoce a štiplavou šťávu, kterou zahušťujeme cukrem. Díky tomuto procesu je Syrob Zázvorový nejen chutný, ale i bohatý na zdraví prospěšné látky.
Odkud pochází zázvor, který zpracováváme
Zázvor z několika posledních šarží jsme dovezli z Peru. Tento peruánský BIO zázvor je sice menší než běžně dostupný asijský zázvor, ale má sytější barvu a výraznější aroma. Díky tomu má náš Zázvorový Syrob svojí typickou chuť.
Složení: cukr, čerstvá zázvorová šťáva* (10%), zázvorový extrakt, vitamín C, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, přírodní aroma.
* z ekologického zemědělství
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1496 kJ/352 kcal, tuky < 0,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g; sacharidy 88 g, z toho cukry 88 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % RHP*).
* referenční hodnota příjmu vitamínů u dospělých osob
O zázvoru
"Běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru."
(česká lidová)
Zázvor má původ v jižní Číně a Indii, ale už v pozdní antice byl velmi rozšířen také v Evropě. Obchodní lodě jej dovezly do Řecka a Itálie, odkud ho římští vojáci přenášeli přes Alpy až na území Čech a Moravy. Latinský název zázvoru je zingiber, u Řeků se rostlina jmenovala zingíberis. Arabové používali označení gingebil, což je odvozeno od slova gingi, jak Arabové nazývali Indii. Všimněte si, jak názvy zázvoru kopírují prastaré obchodní stezky! Čilý obchod se zázvorem a jeho rozšíření po celém světě bylo umožněno zejména tím, že se kořen zázvoru v horku nekazí.
Související produkty
Recepty z Kitl Syrob Zázvorový 5 l
Zázvorový koktejl Kitl
Ingredience: Zázvorový sirup Kitl Vychlazená soda Bacardi Black Led Na ozdobení: máta, plátky zázvoru, plátky limety Postup: Do vysoké servírovací sklenice nalijte zázvorový sirup Kitl (ideální ředit v poměru 1:10). Přidejte led a zalijte vychlazenou sodou. Na závěr přidejte panáka Bacardi Black. Ozdobte mátou a několika plátky zázvoru a limety. Za recept děkujeme pražské Restauraci LokalBlok . Syrob Kitl Zázvorový...
Čtěte víceHorký Kitl Syrob Zázvorový
Horký zázvor je skvělý především v zimě, kdy jsme nachlazení. Dát si ho ale můžete samozřejmě i kdykoliv jindy v roce, kdy Vás zahřeje na těle i na duši. Ingredience: Zázvorový Syrob Kitl čerstvý zázvor horká voda plátek citronu Postup přípravy: Do sklenice nalijeme zázvorový sirup, přidáme plátky čerstvého zázvoru a zalijeme horkou vodu v poměru 1:8. Nakonec můžeme přidat plátek citronu. Syrob Kitl Zázvorový objednávejte zde
Čtěte víceHorký pomeranč se zázvorem
Jednoduchý recept na výborný horký pomeranč, který krásně voní po zázvoru a hřebíčku. Připravíte ho během chvilličky, ale zahřeje vás na dlouho. Ingredience: 1 panák Pomerančového Syrob Kitl 1 panák Zázvorového Syrobu Kitl 2 plátky čerstvého zázvoru Hřebíček Plátek čerstvého pomeranče Horká voda Postup: Do hrníčku nebo skleničky na horké nápoje nalijte panáka pomerančového a panáka zázvorového sirupu Kitl. Do plátku čerstvého pomeranče přidejte...
Čtěte víceHorký zázvorový drink se slivovicí
Daniel Honzig , reprezentant České republiky v akrobatickém lyžování - boulích, si pro Vás připravil originální rodinný recept na horký zázvorový nápoj na zahřátí. Ingredience: Horká voda cca 200 ml (po uvaření nechat chvilku vychladnout) Zázvorový Kitl Syrob 1 panák slivovice Citrón nebo limetka dle chuti Med Postup: Zhruba 200 ml uvařené vody nechte chvilku odstát, aby trochu zchladla. Přidejte zázvorový sirup Kitl a kvalitní slivovici s medem a...
Čtěte víceNepečený zázvorový cheesecake Kitl
Karamel a zázvor, to je netradiční spojení chutí v nepečeném zázvorovém dezertu od Kitl. Ingredience: 200 g mascarpone 150 g karamelových sušenek 50 g rozpuštěného másla 250 g krémového sýra 250 ml smetany ke šlehání 130 g moučkového cukru Šťáva z poloviny citrónu Kůra z poloviny citrónu 50 ml zázvorového sirupu Kitl Postup: Rozmixujte karamelové sušenky na prach (v mixéru) a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Dortovou formu (ideálně o...
Čtěte víceZázvorové špaldové sušenky Kitl
Ingredience: 150 g špaldové mouky 100 g celozrnné špaldové mouky 1 vejce 40 g čokolády s min. 70 % kakaa 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička prášku do pečiva 70 g kokosového oleje 5 lžic Kitl Syrob Zázvorový 2 lžičky sušených levandulových květů Postup: V hrnci pozvolna rozpustíme kokosový olej, poté přidáme Zázvorový Syrob. Vše promícháme a necháme vychladnout. Do prosáté mouky vsypeme prášek do pečiva, zázvor, levandulové...
Čtěte víceBacilový trojboj
Podzim je jednoznačně také obdobím chřipek a nachlazení. Připravili jsme pro vás proto recept na horký nápoj, který vám zajisté prospěje. Recept "Bacilový trojboj" se zázvorem Ingredience: Kitl Syrob Zázvorový čerstvě natrhané květy černého bezu (mimo sezonu můžete použít bezový sirup ) plátky citronu a plátky čerstvého zázvoru Postup: Do hrníčku nebo sklenice na horké nápoje nalijte zázvorový sirup. Přidejte čerstvě natrhané květy černého bezu. V...
Čtěte víceHorký zázvor s pomerančem
Tento nápoj vás zaručeně zahřeje. Krásně voní po zázvoru a skořici. Příprava je opravdu rychlá a chutná svěle. Vyzkoušejte! Ingredience: 20 ml Kitl Syrob Zázvorový plátek pomeranče skořice (cca 2 cm skořice v celku) horká voda Postup: Do skleničky 0,2 litru vložíme skořici a pomeranč. Přidáme 20 ml zázvorového sirupu Kitl a vše zalijeme horkou vodou. Pozn.: Pro horké nápoje se Syroby Kitl ředí ideálně v poměru 1:8. Syrob Kitl Zázvorový...
Čtěte víceHorký zázvorový Smrkáček
Tento recept na horký nápoj je skvělý pro milovníky zázvoru a vůně skořice s potřebou uvolnit si nos při rýmě a nachlazení. Určitě ho vyzkoušejte! Ingredience: 1 litr vody 2 středně velká jablka 10 ks hřebíčků 2 ks celé skořice 1-2 lžíce Zázvorového sirupu Kitl 1-2 lžíce Smrkáčku Postup: Nakrájejte dvě jablka na měsíčky a povařte je ve vodě spolu s hřebíčky a skořicí po dobu zhruba 5ti minut. Nechte lehce zchladnout. Do hrníčku (cca 250 ml)...
Čtěte více