Kitl Syrob Švestka 500 ml

Kitl Syrob Švestka 500 ml

Lahodný sirup vyrobený ze švestkové šťávy a dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Je skvělý pro přípravu horkých i studených, alkoholických i nealkoholických nápojů a koktejlů.

Kategorie: Kitl Syrob , Oblíbený produkt
SKLADEM
139,90 Kč
279,80 Kč / 1 l
124,91 Kč bez DPH
Doprava ZDARMA od 1 800 Kč + dárek navíc nad 2 000 Kč

Popis

Co jste o švestce možná nevěděli

Předchůdci dnešních švestek pochází nejspíš z Kavkazu či Mezopotámie a do Evropy se rozšířily díky Římanům. Velmi hojně je pěstoval Karel IV., a proto se jim dodnes říká karlátka či kadlátka. V 16. století nechala vrchnost vysazovat švestkové aleje kolem cest a procházející tak měli lahodné občerstvení na dosah ruky. Tehdy prý u nás bývalo až čtyřnásobně více švestek než jabloní. Typická modrá až tmavě fialová barva je tak jedinečná, že má i své místo na stupnici barev jako „švestková“. Zažité je rčení „sbal si svých pět švestek“ nebo „do švestek nevydrží“. Známé jsou též pranostiky. Na 23. dubna „Prší-li na svatého Vojtěcha, neurodí se švestky“ a na 15. května „Déšť svaté Žofie švestky ubije“.  

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10. Pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Složení: cukr, švestkový koncentrát (12%), švestková dužnina (6%), regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma, konzervant: sorban draselný, koncentrát z mrkve a černého rybízu.

Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ / 332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 82 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.

Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín

Recepty pro Kitl Syrob Švestka najdete v sekci Recepty.

Recepty z Kitl Syrob Švestka 500 ml

Horký Kitl Švestka

Horký Kitl Švestka

Kitl Syrob Švestka je perfektní volbou pro přípravu horkého nápoje, který vás v chladných dnech zahřeje na těle i duši. Ideální společník pro studená rána nebo relaxaci po náročném dni. Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka horká voda zdobení: skořice celá, hřebíček, plátky čerstvého pomeranče Jak na to: Do servírovacího skleněného hrnečku Kitl přidáme panák  Kitl Syrob Švestka . (Doporučujeme ředit 1:8) Zalijeme horkou vodou a lehce promícháme. Ozdobit...

Čtěte více

Osvěžující švestková limonáda

Osvěžující švestková limonáda

Recept na originální domácí limonádu? Jste tu správně. Kitl Syrob Švestka v kombinaci s kardamonem jsou dokonalým základem pro originální limonádu, která překvapí vaše chuťové pohárky.  Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka perlivá voda led kardamon v celku Jak na to: Do vysoké sklenice nasypte několik kostek ledu Nalijte Kitl Syrob Švestka (Doporučujeme ředit v poměru 1:10, proto dobře odhadněte množství) Doplňte sklenici perlivou vodou a...

Čtěte více

Švestka2

Švestka2

Kitl Syrob Švestka společně s dobrou slivovicí tvoří perfektní kombinaci pro dlouhé večery s přáteli. Tento hřejivý nápoj spojuje plnou ovocnou chuť švestek s intenzivním aroma slivovice, což vytváří jedinečnou intenzivní chuť, která vás příjemně nakopne. :) Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka kvalitní slivovice horká voda limetka Jak na to: Do větší sklenice nebo hrnečku nalijeme panák  Kitl Syrob Švestka  a panák dobré slivovice Zalijeme horkou vodou...

Čtěte více

Švestkový espresso tonic

Švestkový espresso tonic

Dnes tu máme něco pro milovníky kávy. Kitl Syrob Švestka je (stejně jako všechny naše sirupy) skvělý i ve spojení s nápojem, bez kterého velká část populace neumí fungovat. Obzvlášť lahodný je jako švestkový espresso tonic, který vás dnes naučíme. A nebojte, nebude to nijak těžké. Zvládnete to i bez baristického kurzu stejně dobře, jako opočeňáci ze zámeckého stánku U Viléma. Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka vychlazený tonic pár kostel ledu čerstvé espresso...

Čtěte více