Navigace
Kitl Syrob Švestka 500 ml
Kitl Syrob Švestka 500 ml
Lahodný sirup vyrobený ze švestkové šťávy a dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Je skvělý pro přípravu horkých i studených, alkoholických i nealkoholických nápojů a koktejlů.
Popis
Co jste o švestce možná nevěděli
Předchůdci dnešních švestek pochází nejspíš z Kavkazu či Mezopotámie a do Evropy se rozšířily díky Římanům. Velmi hojně je pěstoval Karel IV., a proto se jim dodnes říká karlátka či kadlátka. V 16. století nechala vrchnost vysazovat švestkové aleje kolem cest a procházející tak měli lahodné občerstvení na dosah ruky. Tehdy prý u nás bývalo až čtyřnásobně více švestek než jabloní. Typická modrá až tmavě fialová barva je tak jedinečná, že má i své místo na stupnici barev jako „švestková“. Zažité je rčení „sbal si svých pět švestek“ nebo „do švestek nevydrží“. Známé jsou též pranostiky. Na 23. dubna „Prší-li na svatého Vojtěcha, neurodí se švestky“ a na 15. května „Déšť svaté Žofie švestky ubije“.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10. Pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Složení: cukr, švestkový koncentrát (12%), švestková dužnina (6%), regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma, konzervant: sorban draselný, koncentrát z mrkve a černého rybízu.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ / 332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 82 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín.
Recepty pro Kitl Syrob Švestka najdete v sekci Recepty.
Související produkty
Recepty z Kitl Syrob Švestka 500 ml
Horký Kitl Švestka
Kitl Syrob Švestka je perfektní volbou pro přípravu horkého nápoje, který vás v chladných dnech zahřeje na těle i duši. Ideální společník pro studená rána nebo relaxaci po náročném dni. Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka horká voda zdobení: skořice celá, hřebíček, plátky čerstvého pomeranče Jak na to: Do servírovacího skleněného hrnečku Kitl přidáme panák Kitl Syrob Švestka . (Doporučujeme ředit 1:8) Zalijeme horkou vodou a lehce promícháme. Ozdobit...
Čtěte víceOsvěžující švestková limonáda
Recept na originální domácí limonádu? Jste tu správně. Kitl Syrob Švestka v kombinaci s kardamonem jsou dokonalým základem pro originální limonádu, která překvapí vaše chuťové pohárky. Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka perlivá voda led kardamon v celku Jak na to: Do vysoké sklenice nasypte několik kostek ledu Nalijte Kitl Syrob Švestka (Doporučujeme ředit v poměru 1:10, proto dobře odhadněte množství) Doplňte sklenici perlivou vodou a...
Čtěte víceŠvestka2
Kitl Syrob Švestka společně s dobrou slivovicí tvoří perfektní kombinaci pro dlouhé večery s přáteli. Tento hřejivý nápoj spojuje plnou ovocnou chuť švestek s intenzivním aroma slivovice, což vytváří jedinečnou intenzivní chuť, která vás příjemně nakopne. :) Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka kvalitní slivovice horká voda limetka Jak na to: Do větší sklenice nebo hrnečku nalijeme panák Kitl Syrob Švestka a panák dobré slivovice Zalijeme horkou vodou...
Čtěte víceŠvestkový espresso tonic
Dnes tu máme něco pro milovníky kávy. Kitl Syrob Švestka je (stejně jako všechny naše sirupy) skvělý i ve spojení s nápojem, bez kterého velká část populace neumí fungovat. Obzvlášť lahodný je jako švestkový espresso tonic, který vás dnes naučíme. A nebojte, nebude to nijak těžké. Zvládnete to i bez baristického kurzu stejně dobře, jako opočeňáci ze zámeckého stánku U Viléma. Co budete potřebovat: Kitl Syrob Švestka vychlazený tonic pár kostel ledu čerstvé espresso...
Čtěte více