Navigace
Kitl Syrob Višňový 500 ml
Kitl Syrob Višňový 500 ml
Výborný hustý sirup vyrobený z višňové šťávy a višňové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Je skvělý pro přípravu domácích limonád, koktejlů ale i horkých nápojů.
Popis
Kitl Syrob Višňový 500 ml
Výborný hustý sirup vyrobený z višňové šťávy a višňové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrábí se za studena, aby si zachoval co nejvíce vitamínů a minerálů. Je skvělý pro přípravu domácích limonád, koktejlů ale i horkých nápojů.
Se sodovkou a ledem, ozdobený plátkem pomeranče z něho vytvoříte osvěžující domácí limonádu. Zalijte jej horkou vodou, dochuťte hřebíčkem a skořicí a získáte chutný horký nápoj. Višňový desert vykouzlíte smícháním višňového Syrobu se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem, dozdobte lístečkem máty.
Co jste možná nevěděli o višních...
Višně jsou blízké příbuzné třešní, ovšem chuťově kyselejší. Pěstovali je už ve starověkém Řecku, odkud si také višně odnesly svůj anglický název sour cherry. Velmi oblíbené byly i mezi Peršany a Římany a právě ti je před více než 2 tisíci lety rozšířili po celé Evropě. Višně a višňový sirup se často používají v likérech a míchaných nápojích. V Belgii mají ale i přirozeně kvašené višňové pivo „Kriek Lambic“, v Německu pálenku „Kirschwasser“. V Maďarsku se z plodů višní dělá studená polévka „Hideg meggyleves“.
Složení: cukr, višňový koncentrát (12,5 %), višňová dužnina (11,5 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, přírodní aroma.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100ml: energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín.
Recepty pro Kitl Syrob Višňový najdete v sekci Recepty.
Související produkty
Recepty z Kitl Syrob Višňový 500 ml
Koktejl Cherry passion
Ingredience: 1 díl vodky 4 díly sody 0,5 dílu Višňového sirupu Kitl pár kapek citrónu kostky ledu na ozdobení višně nebo třešně Postup: Do servírovací sklenice dáte led, přelijete sodou, vodkou a zakapete citronem. Pomalu přilijete višňový sirup. Na závěr ozdobíte višní. Kitl Syrob Višňový koupíte zde.
Čtěte víceHorký višňový nápoj s Griotkou od Kitl
Horká višeň s griotkou je alkoholický nápoj, který jistě uvítáte v zimě na horách. Zahřeje a skvěle chutná. Příprava je opravdu velmi jednoduchá. S použitím Kitl Syrob Višňový získáte úžasný nápoj během chviličky. Ingredience: Kitl Syrob Višňový griotka horká voda limetka Postup přípravy: Višňový sirup Kitl zalijeme horkou vodu v poměru 1:8. Nakonec přidáme velkého panáka griotky. Na dozdobení použijeme limetku. Kitl Syrob Višňový...
Čtěte víceOsvěžující višňová domácí limonáda Kitl
Ingredience: Višňový Syrob Kitl Vychlazená soda Mražené nebo čerstvé višně Čerstvá máta Led Postup: Do servírovací sklenice dejte led, několik snítek máty a višně. Přidejte Višňový sirup Kitl v poměru 1:10 a vychlazenou sodu. Na ozdobení přidejte lísteček máty. Za recept a fotografie děkujeme paní Tereze Hozákové. Kitl Syrob Višňový koupíte zde.
Čtěte víceVišňová limonáda Kitl
Višňová limonáda Kitl je jednoduchý osvěžující nápoj, který vás potěší kterýkoliv den v roce. Nechte se inspirovat a vytvořte si snadno a rychle skvělou osvěžující domácí limonádu. Ingredience: Kitl Syrob Višňový soda čerstvá máta limetka Postup přípravy: Do skleničky s ledem nalijeme višňový sirup Kitl, přidáme mátu a dolijeme sodou. Vše opatrně promícháme a jako dekoraci můžeme použít měsíček limetky. Ideální je ředit višňový sirup v poměru 1:10....
Čtěte víceValentýnský višňový trifle
Oblíbený britský trifle je skvělý dezert z piškotů, krému, ovoce a šlehačky. Obvykle se dělá do velké nádoby, ze které se poté servírují jednotlivé porce na talířcích. Je až hříšně dobrý, a jistě s ním uděláte radost manželovi nebo příteli. Skvěle se hodí jako sladká tečka po romantické večeři. Ingredience (na cca 4 porce): 3 žloutky 250 ml smetany ke šlehání 2 malé lžičky rýžové mouky 20 + 20 g krupicového cukru 375 g (1 velký kelímek) zakysané smetany 350 g...
Čtěte víceVišňové palačinky Kitl
Jednoduchý recept na palačinky, kdy Vám doba přípravy zabere maximálně 1 hodinu. Doba přípravy: 10 minut příprava těsta 30 minut odležení těsta 5 minut příprava náplně (během odležení) 20 minut smažení a plnění palačinek Ingredience (na 10 kusů palačinek): Na těsto: 500 ml mléka 180 g hladké mouky 20 g vanilkového cukru 2 vejce 5 ml rumu 1 lžíce citrónové kůry špetka soli Na něco dovnitř: 250 g tučného tvarohu 20 g...
Čtěte víceVišňový koktejl Kitl
Recept na osvěžující višňový koktejl s rumem od Kitl Tento recept je opravdu snadný na přípravu, ale osvěží a na oslavách nebo při večerním grilování se jistě osvědčí. Ingredience: Višňový Syrob Kitl Tmavý rum Vychlazená soda Led Limety Čerstvá máta Postup: Do servírovací sklenice nalijte višňový sirup Kitl (ideální ředit 1:10) a přidejte velkého panáka kvalitního tmavého rumu. Přidejte led a vše zalijte vychlazenou sodou. Opatrně...
Čtěte víceVišňový Eton Mess
Ingredience n a pusinky: 115 g cukru krupice 2 bílky ocet špetku soli Na višně: 2 dcl Kitl Syrob Višňový 250 g mražených odpeckovaných višní 50 ml kvalitního koňaku Na šlehačku: 250 ml smetany ke šlehání několik kapek vanilkového extraktu Postup: Důkladně odmastíme mísu, ve které budeme šlehat bílky (například papírovou utěrkou lehce navlhčenou octem). Bílky se špetkou soli dáme do mísy a začneme šlehat na střední stupeň....
Čtěte víceVišňový vánoční punč Kitl
Máme tu zimní čas, a tak jsme pro vás připravili výborný višňový punč, který Vás zaručeně zahřeje. V receptu najdete variantu jak pro dospělé, tak i na dětský višňový punč. Ingredience (na zhruba 5 hrníčků): 500 ml ovocného čaje (malinový, brusinkový nebo třeba jahodový) 1 hrst brusinek (sušených) 1 hrst švestek (sušených) 1 hrst višní (mražených nebo čerstvých, případně i kompotovaných) 1 celá skořice 2-3 hvězdičky badyánu 2 velké panáky Kitl Syrob Višňový...
Čtěte víceKitl Tequila Sunrise
Ingredience: 0,04 l Tequily (1 velký panák) 0,04 l Kitl Syrob Višňový (1 velký panák) 0,08 l vychlazené vody (2 velké panáky) Pomerančový jujce Plátek pomeranče na ozdobení Postup: Do vysoké servírovací sklenice nalijeme panáka tequilly a přidáme pomerančový džus. Do jiné míchací sklenice dáme panáka Višňového Syrobu Kitl a dva panáky vody, které společně promícháme. Takto zředěný sirup opatrně naléváme po okraji skla do servírovací sklenice. (Takto...
Čtěte víceHorká višeň s vínem
Zahřejte se horkým višňovým nápojem s bílým vínem. Krásně voní, skvěle chutná a zahřeje vás na těle i duši. Recept na horkou višeň prostě musíte vyzkoušet. Ingredience: 1 panák Višňového Syrobu Kitl skořice celá hřebíček 1 panák kvalitního suchého bílého vína horká voda Postup: Do sklenice nalijte panáka višňového sirupu Kitl . Přidejte celou skořici a zhruba tři kousky hřebíčku. Dolijte horkou vodou a promíchejte. Na závěr přilejte panáka...
Čtěte víceLívanečky Kitl
Ingredience: 1 lžíce kvalitního rumu 500 ml mléka 2 vejce 1 lžíce cukru krupice ¼ lžičky soli 300 g polohrubé mouky ½ balíčku prášku do pečiva Višňový Syrob Kitl Čerstvé ovoce (višně, případně maliny, jahody, borůvky) Postup: Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Pak do sypké směsi přidáme vše ostatní (pouze žloutky!, rum a vlažné mléko). Vše umixujeme. Poté z bílků vyšleháme sníh a pomalu ho vmícháme do směsi....
Čtěte víceVišňová snídaně s chia semínky
Ingredience: Kitl Syrob Višňový Bílý jogurt Chia semínka čerstvé jahody Postup: Do široké skleničky dejte na dno Kitl Syrob Višňový na ochucení. Poté dejte několik velkých lžic bílého jogurtu. Další vrstvu tvoří několik lžic bílého jogurtu smíchaného s chia semínky. Na závěr dejte čerstvé nakrájené jahody. Kitl Syrob Višňový koupíte zde.
Čtěte více