Kitl Syrob Mátový 5 l

Kitl Syrob Mátový 5 l

Kitl Syrob Mátový vyrábíme podle tradiční domácí receptury. Sbíráme čerstvé lístky máty a macerujeme je ve studené vodě. Je pro nás důležité, aby rostlina nebyla nijak chemicky ošetřena, proto používáme pouze čerstvou BIO mátu. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalijte jej horkou vodou, přidejte kapku medu a máte chutný horký nápoj. Balený v 5 litrovém gastrobalení bag-in-box.

Kategorie: Kitl Syrob
SKLADEM
1 199,00 Kč
239,80 Kč / 1 l
1 070,54 Kč bez DPH
Doprava ZDARMA od 1 800 Kč + dárek navíc nad 2 000 Kč

Popis

Kitl Syrob Mátový 5 l

Kitl Syrob Mátový připravujeme z čerstvých lístků BIO máty, které pak macerujeme ve studené vodě. Tím že používáme BIO mátu, nedostanou se nežádoucí chemické látky z konvenčního zemědělství do hotového sirupu. Specifická chuť našeho Mátového Syrobu je způsobena používáním máty kadeřavé – známější pod názvem spearmint. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdravé prospěšné, aromatické a chuťové.

Složení: cukr, vodný výluh z čerstvé máty kadeřavé* (10%), mátový extrakt, extrakt ze zeleného čaje, vitamín C, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, přírodní mátové aroma.

* z ekologického zemědělství

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře.

Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1445 kJ/340 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 85 g, z toho cukry 85 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % RHP*).

*referenční hodnota příjmu vitamínů u dospělých osob

Povídání o mátě

"Koní ňatka - bylin matka!"
(moravské přísloví)

Existuje mnoho kultivarů máty, rozlišujeme jich až několik desítek. Najít lze některé z nich volně v přírodě, máta je ale oblíbenou rostlinou pro pěstování na záhonech nebo v truhlících či květináčích. Latinský název pro mátu – Mentha – pochází z řečtiny. Minthé byla najáda, vodní nymfa, kterou sokyně ze žárlivosti proměnila v pronikavě vonící bylinu. Jako magický symbol vášnivé lásky byla vplétá-na do věnců pro ženicha a nevěstu. Lidově bývala nazývána jako balšám, koní ňatka či mňatka, nána, nátková zelina a bylina Matky boží. Existuje nespočet druhů má-ty. Zřejmě nejslavnější máta peprná byla náhodně objevena v Anglii roku 1696. Na poli, kde byla vyseta máta klasnatá, se zřejmě omylem zkřížila s divoce rostoucí mátou vodní, a tím vznikl slavný peprmint. 

Máta je jednou z nejstarších léčivých bylin. Její listy obsahují až 2,5 % silic, s hlavní účinnou látkou karvonem. Máta povzbuzuje činnost střev, žaludku a žlučníku, používá se při nechutenství. Tlumí a odstraňuje křeče, zvláště v trávicím traktu. Zmírňuje nadýmání, působí dezinfekčně a povzbuzuje vylučování trávících šťáv, především žluče.

Recepty pro Kitl Syrob Mátový najdete v sekci Recepty.

Recepty z Kitl Syrob Mátový 5 l

Nealko Mojito Kitl

Nealko Mojito Kitl

Máte rádi Mojito? Nemáte vždy po ruce třtinový cukr a spoustu čerstvé máty? Pak je pro vás mátová limonáda Kitl jasnou volbou. Skvěle chutná a výborně osvěží. V této podobě ji navíc můžete podávat i vašim dětem. Jestliže ale dáváte přednost klasickému Mojitu, pak stačí do mátové limonády Kitl přidat navíc kvalitní bílý rum a získáte výborné Mojito, ze kterého budete nadšeni. I ngredience: Kitl Syrob Mátový soda čerstvá máta citrón a limetka Postup přípravy:...

Čtěte více

Limetkovo-mátový dort Kitl

Limetkovo-mátový dort Kitl

Limetkovo-mátový dort Kitl (Recept pro 6 osob.) Ingredience: 1 balení máslových sušenek  70 g roztaveného másla 1 slazené kondenzované mléko 20 ml limetkové šťávy  100 ml Mátového Kitl Syrobu 2x150ml šlehačky kůra z jedné limetky vanilkové aroma nebo vanilkový cukr  Příprava:   Rozdrťte máslové sušenky válečkem nebo v mixéru a smíchejte je spolu s roztaveným máslem na konzistentní hmotu. Pečte na 180 °C po dobu 7-8 minut, aby těsto (základna)...

Čtěte více

Domácí mátovo-malinové smoothie

Domácí mátovo-malinové smoothie

Ingredience: 150 g čerstvých nebo mražených malin 200 ml mléka 1 banán 1 malý panák Mátového sirupu Kitl Postup: Všechny suroviny spolu dohladka rozmixujte. Pro zředění přilijte trochu vody nebo mléka. Ozdobte několika malinami a lístečky máty. Kitl Syrob Mátový objednávejte zde.

Čtěte více

Mátový cheesecake Mojito

Mátový cheesecake Mojito

Vyzkoušejte lehký osvěžující mátový cheesecake od Kitl. Své přátele, děti i příbuzné zaručeně potěšíte ;) Ingredience na korpus: 150 g máslových sušenek 80 g másla Ingredience na náplň: 250 g Mascarpone 500 g tvarohu (z vaničky) 2x Smetany ke šlehání (33 %)   3 limetky Kitl Syrob Mátový 1 želatinový ztužovač za studena  Postup: Na výrobu korpusu nejprve rozmixujeme sušenky. Poté do nich přidáme změklé máslo a ještě jednou...

Čtěte více

Mátové tartaletky Kitl

Mátové tartaletky Kitl

Ingredience na tartaletkové těsto: 90 g změklého másla 75 g cukru krupice špetka soli 1 malé vejce citronová kůra 190 g hladké mouky Postup: Máslo vyšlehejte spolu s cukrem, kůrou z citrónu a vejcem jen tak, aby se suroviny spojily. Pak přidejte mouku a sůl a chvilku prošlehejte, aby vám vznikla "drobenka". Vzniklou hmotu dejte na lehce pomoučněnou plochu a zpracujte do kompaktního těsta.  Hotové těsto zabalte a dejte na cca 15 až 20 minut do lednice...

Čtěte více