Navigace
Višňový vánoční punč Kitl
13. 12. 2019 |
Recepty
Máme tu zimní čas, a tak jsme pro vás připravili výborný višňový punč, který Vás zaručeně zahřeje. V receptu najdete variantu jak pro dospělé, tak i na dětský višňový punč.
Ingredience (na zhruba 5 hrníčků):
- 500 ml ovocného čaje (malinový, brusinkový nebo třeba jahodový)
- 1 hrst brusinek (sušených)
- 1 hrst švestek (sušených)
- 1 hrst višní (mražených nebo čerstvých, případně i kompotovaných)
- 1 celá skořice
- 2-3 hvězdičky badyánu
- 2 velké panáky Kitl Syrob Višňový
Ingredience navíc pro dospělé:
- 300 ml červeného vína
- 100 ml rumu nebo griotky
Postup:
- Do hrnce připravte ovocný čaj (ideálně z červeného ovoce – třeba brusinkový, malinový nebo jahodový).
- Přidejte hrst sušených brusinek, švestek a višní. Nezapomeňte na voňavé vánoční koření – skořici a badyán a poté oslaďte zhruba dvěma panáky višňového sirupu Kitl (dle Vaší chuti).
- Vše nechte alespoň hodinu odležet. (V ledničce Vám ale takto připravený punč vydrží i déle.)
- Před podáváním punč ohřejte (dětem můžete podávat tak, jak je).
- Při podávání do sklenic vždy přidejte také dostatek ovoce.
- Pro dospělé přidejte navíc červené víno a griotku nebo rum.
- Punč nevařte. Vždy pouze za občasného míchání prohřívejte.
Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni.
Kitl Syrob Višňový koupíte zde.