Navigace
Višňový Eton Mess
03. 04. 2018 |
Recepty
Ingredience na pusinky:
- 115 g cukru krupice
- 2 bílky
- ocet
- špetku soli
Na višně:
- 2 dcl Kitl Syrob Višňový
- 250 g mražených odpeckovaných višní
- 50 ml kvalitního koňaku
Na šlehačku:
- 250 ml smetany ke šlehání
- několik kapek vanilkového extraktu
Postup:
- Důkladně odmastíme mísu, ve které budeme šlehat bílky (například papírovou utěrkou lehce navlhčenou octem).
- Bílky se špetkou soli dáme do mísy a začneme šlehat na střední stupeň.
- Když bílky zesvětlají, po lžících přidáváme cukr. Vždy zašleháme a až poté přidáváme další lžíci cukru.
- Bílky šleháme, dokud nejsou krásně tuhé a lesklé.
- Bílky naplníme do cukrářského sáčku a děláme pusinky.
- Podle toho, jak velké pusinky vytvoříte zvolíte délku pečení. Pečte na 90 stupňů po dobu 60 – 80 minut.
- Mezitím si připravte višně. Odpeckované višně svaříte na pánvi spolu s Višňovým Syrobem Kitl a kvalitním koňakem. Zhruba po 5ti minutách vyndejte višně a zbylý sirup dále zredukujte. Poté pánev odstavte z plotny, vraťte svařené višně zpět na pánev a nechte zchladnout.
- Šlehačem vyšlehejte smetanu spolu s vanilkovým extraktem (do tuha).
- Do skleničky vrstvíme svařené višně, nalámané pusinky a šlehačku.
- Nakonec dezert ozdobíme celými pusinkami.
Tento recept byl připraven speciálně pro Kitl blogerkou Na skok v kuchyni.
Kitl Syrob Višňový koupíte zde.