Navigace
Višňové palačinky Kitl
02. 09. 2017 |
Recepty
Jednoduchý recept na palačinky, kdy Vám doba přípravy zabere maximálně 1 hodinu.
Doba přípravy:
- 10 minut příprava těsta
- 30 minut odležení těsta
- 5 minut příprava náplně (během odležení)
- 20 minut smažení a plnění palačinek
Ingredience (na 10 kusů palačinek):
Na těsto:
- 500 ml mléka
- 180 g hladké mouky
- 20 g vanilkového cukru
- 2 vejce
- 5 ml rumu
- 1 lžíce citrónové kůry
- špetka soli
Na něco dovnitř:
- 250 g tučného tvarohu
- 20 g vanilkového cukru
- 250 g třešní
- Kitl Syrob Višňový
Postup:
- Do větší mísy nalijeme mléko, přidáme vejce, cukr a sůl a vše pořádně promícháme kvedlačkou. Dále přidáme prosátou mouku a opět kvedlačkou pěkně zapracujeme. Na závěr přimícháme nastrouhanou citrónovou kůru a rum a takto připravenou směs necháme 1/2 hodiny rozležet v lednici.
- Mezitím, než nám těsto odleží si přichystáme náplň do palačinek. Tvaroh dáme do misky, přidáme vanilkový cukr a na kousky nakrájené vypeckované třešně a vše důkladně promícháme, aby byly suroviny rovnoměrně rozprostřeny.
- Na těžké pánvi smažíme na rozpáleném oleji palačinky sběračku po sběračce zhruba minutu z obou stran a ještě teplé je plníme tvarohem s cukrem a třešněmi a na závěr je můžeme dle chuti polít višňovým sirupem.
Tento recept byl připraven speciálně pro Kitl blogem Neplecha na plechu.
Kitl Syrob Višňový koupíte zde.