Navigace
Švestkový espresso tonic
12. 09. 2024 |
Recepty
Dnes tu máme něco pro milovníky kávy. Kitl Syrob Švestka je (stejně jako všechny naše sirupy) skvělý i ve spojení s nápojem, bez kterého velká část populace neumí fungovat. Obzvlášť lahodný je jako švestkový espresso tonic, který vás dnes naučíme. A nebojte, nebude to nijak těžké. Zvládnete to i bez baristického kurzu stejně dobře, jako opočeňáci ze zámeckého stánku U Viléma.
Co budete potřebovat:
- Kitl Syrob Švestka
- vychlazený tonic
- pár kostel ledu
- čerstvé espresso
- plátek limetky
Jak na to:
- Do vychlazené sklenice (případně kelímku) vhodíme kostky ledu
- Nalijte na ně tonic (cca 1 dcl podle velikosti skleničky) a švestkový Syrob (podle chuti)
- Poté velice opatrně přes lžičku dolijeme espressem
- Můžeme ozdobit plátkem limetky a pít brčkem