Navigace
Recept na malinové řezy
23. 01. 2020 |
Recepty
Tento recept Vás nadchne! Lehký a přitom opravdu výtečný malinový dort připravíte díky tomuto receptu. U nás v Kitlu jsme recept na malinové řezy využili na krásný malinový dort při zahájení rekonstrukce Vratislavické kyselky v srpnu 2019. Vyzkoušejte a nebudete litovat. ;)
Ingredience na korpus:
- 5 vajec
- 15 dkg pískového cukru
- 15 dkg hladké mouky
- špetka prášku do pečiva
Postup:
Vyšlehejte vejce s cukrem ve šlehači. Poté přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hotové těsto na korpus nalijte do plechu vyloženého papírem. Pečte dokud korpus krásně nezezlátne.
Ingredience na malinový krém:
- 3 mascarpone
- 3 kelímky smetany na šlehání
- maliny (1-2 hrnky)
- cukr podle chuti
Postup:
- Povařte maliny s cukrem a poté přepasírujte přes sítko. Takto vytvořenou směs můžete případně ještě chvilku povařit, aby byla směs hustší.
- Vyšlehejte smetanu spolu s mascarpone a přidejte připravený zchlazený malinový rozvar.
Příprava dortu (malinových řezů):
- Korpus podélně rozřízněte na 3 stejně široké pláty.
- První plát potřete 1/3 krému, poté na něj položte druhý plát tak, aby vrchní strana byla ta, která byla na papíře! Tento prostřední plát pořádně potřete Malinovým sirupem Kitl a poté potřete 1/3 krému.
- Zbylým krémem potřete celý dezert a dozdobte dle své fantazie - například čerstvými malinami a dalším ovocem.