Navigace
Okurkoví gumoví medvídci Kitl
15. 07. 2019 |
Recepty
Ingredience:
- 50 ml Okurkového BIO Syrobu Kitl
- 180 ml vody
- 10 g (1/2 balíčku) želatiny
Postup:
- Želatinu (uděláte lépe, když použiteje lahodnou želatinu na vaječnou tlačenku - lépe želíruje) nasypte do odměřeného množství vody s okurkovým sirupem a nechte 10 minut nabobtnat. Poté zahřejte do úplného rozpuštění želatiny asi na 80˚C, ale nevařte.
- Pomocí kapátka naplňte formičku na medvídky (nebo jiné tvary) a dejte pořádně vychladit a ztuhnout. Ideálně do druhého dne. Poté můžete gumové medvídky z formy vysvobodit a pochutnat si na nich.
Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Děkujeme!