Navigace
Nepečený zázvorový cheesecake Kitl
19. 03. 2018 |
Recepty
Karamel a zázvor, to je netradiční spojení chutí v nepečeném zázvorovém dezertu od Kitl.
Ingredience:
- 200 g mascarpone
- 150 g karamelových sušenek
- 50 g rozpuštěného másla
- 250 g krémového sýra
- 250 ml smetany ke šlehání
- 130 g moučkového cukru
- Šťáva z poloviny citrónu
- Kůra z poloviny citrónu
- 50 ml zázvorového sirupu Kitl
Postup:
- Rozmixujte karamelové sušenky na prach (v mixéru) a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Dortovou formu (ideálně o průměru 18-20 cm) vyložte pečícím papírem (stačí pokrýt pouze dno) a dno pokryjte vzniklou směsí. Směs dobře upěchujte a dejte vychladit do lednice.
- Mezitím si připravte krém. Robotem ušlehejte mascarpone spolu s krémovým sýrem a smetanou ke šlehání. Jakmile začne smetana houstnout, přidejte přesátý cukr, kůru a šťávu z citrónu a zázvorový sirup Kitl. Vše spolu chvilku prošlehejte.
- Nakonec dejte krém do dortové formy a nechte vychladit do druhého dne.
Tento recept byl připraven speciálně pro Kitl blogerkou Na skok v kuchyni.