Navigace
Mátový cheesecake Mojito
20. 06. 2019 |
Recepty
Vyzkoušejte lehký osvěžující mátový cheesecake od Kitl. Své přátele, děti i příbuzné zaručeně potěšíte ;)
Ingredience na korpus:
- 150 g máslových sušenek
- 80 g másla
Ingredience na náplň:
- 250 g Mascarpone
- 500 g tvarohu (z vaničky)
- 2x Smetany ke šlehání (33 %)
- 3 limetky
- Kitl Syrob Mátový
- 1 želatinový ztužovač za studena
Postup:
- Na výrobu korpusu nejprve rozmixujeme sušenky. Poté do nich přidáme změklé máslo a ještě jednou rozmixujeme, aby se sušenky s máslem propojily.
- Na dno dortové formy dáme pečící papír. Na něj natlačíme směs sušenek a másla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíli vychladit a ztuhnout.
- Zatímco chladne korpus, připravíme si další vrstvu - náplň. Vymačkejte šťávu z limetek a přidejte k ní i dužninu (bez semínek).
- Přidejte 2-4 lžíce mátového sirupu (podle toho, jak chcete mít cheesecake sladký a chuťově výrazný), doplňte vodou a připravte želatinový ztužovač dle návodu.
- Ve velké míse vyšlehejte Mascarpone s tvarohem a smetanou. Šleháním bude směs postupně houstnout.
- Přidejte postupně připravený ochucený ztužovač.
- Pokud se vám bude zdát krém chuťově dostatečně výrazný, ale málo sladký, tak může přidat trošku prosátého moučkového cukru.
- Vše důkladně promíchejte a nalijte na sušenkový korpus.
- Nechte ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.
- Poté cheesecake ozdobte limetkou, mátovými lístky, šlehačkou nebo jedlými květinami.
Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Děkujeme!