Navigace
Malinový tofu dort Kitl
21. 06. 2018 |
Recepty
Co budete potřebovat:
Dortovou formu (průměr 18 cm)
Ingredience na korpus:
- 100 g ořechů (Použít můžete lískové ořechy, kešu nebo para ořechy. Záleží, co máte v oblibě.)
- 150 g datlí
- 50 g kokosu (strouhaného)
Ingredience na krém:
- 2 ks bílého tofu
- 1 větší banán
- 100 g kokosu (strouhaného)
- 1 balení vychlazeného kokosového mléka
- 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy
- 100 ml Malinového Kitl Syrobu
- 5 polévkových lžic kokosového oleje
- 200 g čerstvých malin
Postup:
- Ořechy a datle namočte na min. 3 hodiny do vody. Poté vodu slijte a spolu s kokosem rozmixujte. Směs nemusí být úplně hladká, stačí, když hmota drží u sebe.
- Formu vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. Poté na dno natlačte ořechovo-kokosovo-datlovou směr. Takto připravený korpus vložte do ledničky a nechte vychladnout.
- Z vychlazeného kokosového mléka vložte do mixéru pouze tu ztuhlou část (tekutou můžete využít třeba pro smoothie). Přidejte bílé tofu, strouhaný kokos, banán, šťávu z citronu, kokosový olej a malinový sirup Kitl. Všechny ingredience rozmixujte na hladkou směs.
- Korpus lehce potřete vzniklou směsí a poskládejte ho čerstvými malinami. Poté dejte zhruba polovinu krému tak, aby byly maliny zcela zakryté.
- Do druhé poloviny krému vložte zbytek malin a přidejte Malinový Syrob Kitl. Z takto vzniklého narůžovělého krému vytvořte další vrstvu dortu.
- Dort nechte min. 2 hodiny vychladnout v ledničce. Na závěr můžete dort ozdobit čerstvou mátou a malinami.
K dortíku skvěle chutná Malinová limonáda Kitl ;)
Tento recept byl vytvořen ve spolupráce s blogerkou MaruškaVEG a Elixi.cz.