Malinový tofu dort Kitl

21. 06. 2018 | Recepty
Malinový tofu dort Kitl

Co budete potřebovat:

Dortovou formu (průměr 18 cm)

Ingredience na korpus:

  • 100 g ořechů (Použít můžete lískové ořechy, kešu nebo para ořechy. Záleží, co máte v oblibě.)
  • 150 g datlí
  • 50 g kokosu (strouhaného)

Ingredience na krém:

  • 2 ks bílého tofu
  • 1 větší banán
  • 100 g kokosu (strouhaného)
  • 1 balení vychlazeného kokosového mléka
  • 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy
  • 100 ml Malinového Kitl Syrobu
  • 5 polévkových lžic kokosového oleje
  • 200 g čerstvých malin

Postup:

  1. Ořechy a datle namočte na min. 3 hodiny do vody. Poté vodu slijte a spolu s kokosem rozmixujte. Směs nemusí být úplně hladká, stačí, když hmota drží u sebe.
  2. Formu vyložte potravinářskou fólií nebo alobalem. Poté na dno natlačte ořechovo-kokosovo-datlovou směr. Takto připravený korpus vložte do ledničky a nechte vychladnout.
  3. Z vychlazeného kokosového mléka vložte do mixéru pouze tu ztuhlou část (tekutou můžete využít třeba pro smoothie). Přidejte bílé tofu, strouhaný kokos, banán, šťávu z citronu, kokosový olej a malinový sirup Kitl. Všechny ingredience rozmixujte na hladkou směs.
  4. Korpus lehce potřete vzniklou směsí a poskládejte ho čerstvými malinami. Poté dejte zhruba polovinu krému tak, aby byly maliny zcela zakryté.
  5. Do druhé poloviny krému vložte zbytek malin a přidejte Malinový Syrob Kitl. Z takto vzniklého narůžovělého krému vytvořte další vrstvu dortu.
  6. Dort nechte min. 2 hodiny vychladnout v ledničce. Na závěr můžete dort ozdobit čerstvou mátou a malinami.

K dortíku skvěle chutná Malinová limonáda Kitl ;)

Tento recept byl vytvořen ve spolupráce s blogerkou MaruškaVEG a Elixi.cz.

Kitl Syrob Malinový objednávejte zde