Navigace
Malinový cheesecake Kitl
30. 04. 2019 |
Recepty
Ingredience na korpus:
- 150 g máslových sušenek
- 80 g másla
Ingredience na náplň:
- 500 g Mascarpone
- 250 g tvarohu (z vaničky)
- 400 g smetany ke šlehání (33 %)
- cca 1 hrnek malin (čerstvé nebo zmražené)
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 2-4 lžíce Malinového Syrobu Kitl
Postup:
- Na výrobu korpusu nejprve rozmixujeme sušenky. Poté do nich přidáme změklé máslo a ještě jednou rozmixujeme, aby se sušenky s máslem propojily.
- Na dno dortové formy dáme pečící papír. Na něj natlačíme směs sušenek a másla tak, aby vyplnila celé dno. Necháme chvíli vychladit a ztuhnout.
- Pro výrobu náplně je nutné nejprve rozvařit maliny s troškou vody. Až maliny změknou a rozvaří se, tak je pomocí sítka propasírujeme a zbavíme semínek. Necháme vychladnout.
- Do další misky si připravíme 2-4 lžíce (podle toho, jak chcete mít cheesecake sladký) malinového sirupu, doplníme vodou a připravíme želatinový ztužovač dle návodu.
- Ve velké míse vyšleháme Mascarpone s tvarohem a smetanou. Šleháním bude postupně houstnout.
- Přídáme rozvařené maliny a připravený ztužovač. Vše důkladně promícháme a nalijeme na sušenkový korpus.
- Nechte v lednici ztuhnout (alespoň 2 hodiny). Poté cheesecake ozdobíme například malinami, šlehačkou nebo pusinkami.
Autorkou receptu a fotografií je Michaela Pecková. Děkujeme!