Navigace
Lívanečky Kitl
06. 06. 2018 |
Recepty
Ingredience:
- 1 lžíce kvalitního rumu
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru krupice
- ¼ lžičky soli
- 300 g polohrubé mouky
- ½ balíčku prášku do pečiva
- Višňový Syrob Kitl
- Čerstvé ovoce (višně, případně maliny, jahody, borůvky)
Postup:
- Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Pak do sypké směsi přidáme vše ostatní (pouze žloutky!, rum a vlažné mléko). Vše umixujeme.
- Poté z bílků vyšleháme sníh a pomalu ho vmícháme do směsi.
- Necháme 5 minut odstát.
- Z těsta smažíme na kvalitním oleji lívanečky.
- Lívanečky ihned podáváme – polité višňovým sirupem Kitl spolu s čerstvými višněmi (v případě, že není sezona višní, můžeme podávat i s jiným čerstvým ovocem – například jahodami, borůvkami, malinami atp.) Na závěr můžeme přidat čerstvý tvaroh a posypat cukrem moučkou.
Kitl Syrob Višňový koupíte zde.