Lívanečky Kitl

06. 06. 2018 | Recepty
Lívanečky Kitl

Ingredience:

  • 1 lžíce kvalitního rumu
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice
  • ¼ lžičky soli
  • 300 g polohrubé mouky
  • ½ balíčku prášku do pečiva
  • Višňový Syrob Kitl
  • Čerstvé ovoce (višně, případně maliny, jahody, borůvky)

Postup:

  1. Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Pak do sypké směsi přidáme vše ostatní (pouze žloutky!, rum a vlažné mléko). Vše umixujeme.
  2. Poté z bílků vyšleháme sníh a pomalu ho vmícháme do směsi.
  3. Necháme 5 minut odstát.
  4. Z těsta smažíme na kvalitním oleji lívanečky.
  5. Lívanečky ihned podáváme – polité višňovým sirupem Kitl spolu s čerstvými višněmi (v případě, že není sezona višní, můžeme podávat i s jiným čerstvým ovocem – například jahodami, borůvkami, malinami atp.) Na závěr můžeme přidat čerstvý tvaroh a posypat cukrem moučkou.

Kitl Syrob Višňový koupíte zde.