Navigace
Dezert Lemon curd. Lahodný citronový krém.
09. 06. 2020 |
Recepty
Ingredience jsou na 15-20 dezertů.
Ingredience na sušenkový základ:
- 800 g ovesných sušenek
- máslo
- voda
Ingredience na citronový krém:
- 120 g másla
- 120-150 ml Citronového Syrobu Kitl
- 3-4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání (33 %) do krému
- 200 ml smetany ke šlehání (33 %) na zdobení
- čerstvé lístečky máty a ovoce na ozdobení
Postup:
- Nadrobte na menší kousky ovesné sušenky.
- Nechte rozpustit kousek másla a poté do něj přidejte trochu vody. Vzniklou směs promíchejte s nadrobenými sušenkami. Nevadí, když bude směs sušší. (Není vhodné vytvářet ze směsi pastu.)
- Sušenkovou směs dejte na dno skleniček.
- Pro vytvoření citronového krému si nejprve ušlehejte smetanu a nechte ji stranou pro další použití.
- Poté rozpusťte ve vodní lázni 120 g másla. Přidejte Kitl Syrob Citron a dobře promíchejte.
- V hrníčku si rozmíchejte vejce (případně i jen žloutky) a ty postupně vlijte do směsi másla a sirupu ve vodní lázni. Vše 10-15 minut míchejte až vznikne hustý krém. Sundejte z vodní lázně a za stálého míchání nechte zchladnout. Přimíchejte ušlehanou smetanu.
- Takto hotovou směs nalijte do skleniček na sušenky a dejte do ledničky ztuhnout.
- Vychlazený dezert ozdobte ušlehanou smetanou (aplikujte z cukrářského sáčku) a lístečkem máty a ovocem (malinami nebo borůvkami podle Vašich preferencí).