Navigace
Bezový cheesecake Kitl
17. 01. 2019 |
Recepty
Ingredience na korpus:
- 350 g cerelních sušenek
- 100 g másla
- 20 g cukru krupice/sladidlo
Ingredience na náplň:
- 4 vejce
- 2 PL citronové šťávy
- 900 g měkkého tvarohu
- 500 g zakysané smetany
- 100 ml bezového sirupu
- vanilkový lusk / vanilkové flavdrops
Postup:
- Na výrobu korpusu nejdříve nadržíme sušenky. Ty poté spojíme máslem a cukrem. Takto vytvořenou hmotu natlačíme do dortové formy o průměru 20 cm.
- Náplň bezového cheesecaku vytvoříme tak, že nejprve v míse vyšleháme vejce s cukrem a citronovou šťávou – počkáme, dokud se cukr nerozpustí.
- K již vytvořené směsi poté přidáme najemno utřený tvaroh s bezovým sirupem.
- Takto vytvořenou náplň nalijeme na korpus a dáme do péct do trouby na 170 °C na cca 1 hodinu.
- Na závěr dort potřeme smetanou rozmíchanou s vanilkou a dopečeme při teplotě 190 °C asi 15 minut.
Za recept na tento úžasný cheesecake děkujeme Petrovi. (@petr_zdroj)