Navigace
Recepty / 5
Recepty z:






Bacilový trojboj

Podzim je jednoznačně také obdobím chřipek a nachlazení. Připravili jsme pro vás proto recept na horký nápoj, který vám zajisté prospěje. Recept "Bacilový trojboj" se zázvorem Ingredience: Kitl Syrob Zázvorový čerstvě natrhané květy černého bezu (mimo sezonu můžete použít bezový sirup ) plátky citronu a plátky čerstvého zázvoru Postup: Do hrníčku nebo sklenice na horké nápoje nalijte zázvorový sirup. Přidejte čerstvě natrhané květy černého bezu. V...
Čtěte víceMalinové smoothie s řepou

Podle tohoto receptu můžete smoothie připravovat nejen sobě, ale i vašim dětem, a to již od šesti měsíců věku. (Mimochodem, recept na toto smoothie lze pro jeho opravdu výraznou barvu velmi dobře využít třeba jako „nápoj upírů“ na halloweenskou party vašich dětí.) Ingredience: 1 banán 150 g červené řepy 1 větší jablko 80 ml Malinového Syrobu Kitl (dva panáky) 200 ml vody (pět panáků) Postup: Doporučujeme řepu nejdříve uvařit, případně upéct v alobalu v...
Čtěte víceZázvorové špaldové sušenky Kitl

Ingredience: 150 g špaldové mouky 100 g celozrnné špaldové mouky 1 vejce 40 g čokolády s min. 70 % kakaa 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru 1 lžička prášku do pečiva 70 g kokosového oleje 5 lžic Kitl Syrob Zázvorový 2 lžičky sušených levandulových květů Postup: V hrnci pozvolna rozpustíme kokosový olej, poté přidáme Zázvorový Syrob. Vše promícháme a necháme vychladnout. Do prosáté mouky vsypeme prášek do pečiva, zázvor, levandulové...
Čtěte víceJablkový čaj s cibulí a Smrkáčkem

Ingredience: Jedno velké jablko Jedna velká cibule 1 litr vody Jedna lžíce sušené majoránky nebo 3 snítky čerstvé Kitl Smrkáček BIO Postup: Oloupete cibuli a nakrájíte ji na plátky. Jablko rovněž nakrájíte na plátky a spolu s cibulí vložíte do hrnce. Přidáte vodu a majoránku. Přivedete k varu. Jakmile se voda vaří, hrnec odstavíte a vše necháte společně min. 10 minut louhovat. Jestliže už není čaj horký a lze jej pít, oslaďte ho Kitl Smrkáčkem a podávejte....
Čtěte víceKoktejl Cherry passion

Ingredience: 1 díl vodky 4 díly sody 0,5 dílu Višňového sirupu Kitl pár kapek citrónu kostky ledu na ozdobení višně nebo třešně Postup: Do servírovací sklenice dáte led, přelijete sodou, vodkou a zakapete citronem. Pomalu přilijete višňový sirup. Na závěr ozdobíte višní. Kitl Syrob Višňový koupíte zde.
Čtěte víceDomácí limonáda z černého rybízu

Ingredience: Kitl Syrob Černý rybíz vychlazená soda led kuličky černého rybízu na ozdobení Postup: Do sklenice s ledem nalijeme černorybízový sirup Kitl. Přidáme kuličky černého rybízu a dolijeme sodou. (Ideální je ředit sirup v poměru 1:10.) Vše opatrně promícháme a můžeme podávat. Kitl Syrob Černý rybíz koupíte zde.
Čtěte víceSummer pleasure koktejl

Ingredience: 1 malý panák Kitl Syrob Černý rybíz 1 malý panák kvalitního Ginu Tonic ledové kostky kuličky černého rybízu na ozdobení Postup: Do sklenice dejte led, přelijte ho černorybízovým sirupem Kitl a ginem. Zbytek sklenice naplňte vychlazeným tonicem. Na ozdobení použijte několik kuliček černého rybízu. Kitl Syrob Černý rybíz koupíte zde.
Čtěte víceDomácí mátovo-malinové smoothie

Ingredience: 150 g čerstvých nebo mražených malin 200 ml mléka 1 banán 1 malý panák Mátového sirupu Kitl Postup: Všechny suroviny spolu dohladka rozmixujte. Pro zředění přilijte trochu vody nebo mléka. Ozdobte několika malinami a lístečky máty. Kitl Syrob Mátový objednávejte zde.
Čtěte víceLedové malinovo-citrónové kostky s mátou

Osvěžující limonáda k létu prostě patří. Připravte si džbánek domácí limonády snadno a rychle. Máme pro vás letní tip . Tento recept prošel hodnocením a certifikací programu Vím, co piju. Schválen je dietoložkou PhDr. Karolína Hlavatou, Ph.D. z Vím, co jím. Ingredience: Malinový Syrob Kitl (60 ml) Šťáva z citronu (30 ml) Voda (1.000 ml) Čerstvé maliny (cca 20 ks) Čerstvá máta (cca 3 ks) Postup: Nejprve si vytvořte směs Malinového sirupu Kitl...
Čtěte víceVišňová snídaně s chia semínky

Ingredience: Kitl Syrob Višňový Bílý jogurt Chia semínka čerstvé jahody Postup: Do široké skleničky dejte na dno Kitl Syrob Višňový na ochucení. Poté dejte několik velkých lžic bílého jogurtu. Další vrstvu tvoří několik lžic bílého jogurtu smíchaného s chia semínky. Na závěr dejte čerstvé nakrájené jahody. Kitl Syrob Višňový koupíte zde.
Čtěte víceFrancouzský koktejl Kir Royal

Slavný koktejl Kir Royal pochází z Francie. Je jemný, alkoholický a velice osvěžující. Ingredience: 1 cl Kitl Syrob Černý rybíz 15 cl vychlazeného sektu André Brut Postup: Na dno sektové skleničky nalijte černorybízový Syrob Kitl . Skleničku dolijte do 15 cl vychlazeným sektem André Zlehka promíchejte a nesmírně osvěžující a zábavný drink je na světě....
Čtěte víceMalinový tofu dort Kitl
Co budete potřebovat: Dortovou formu (průměr 18 cm) Ingredience na korpus: 100 g ořechů (Použít můžete lískové ořechy, kešu nebo para ořechy. Záleží, co máte v oblibě.) 150 g datlí 50 g kokosu (strouhaného) Ingredience na krém: 2 ks bílého tofu 1 větší banán 100 g kokosu (strouhaného) 1 balení vychlazeného kokosového mléka 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy 100 ml Malinového Kitl Syrobu 5 polévkových lžic kokosového oleje 200 g...
Čtěte víceLehká malinová limonáda Kitl

Recept na lehkou malinovou limonádu Kitl Tento recept prošel hodnocením a certifikací programu Vím, co piju. Schválen je dietoložkou PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. z Vím, co jím. Ingredience: lžíce Malinového Syrobu (15 ml) soda (250 ml) čerstvé maliny (cca 5 ks) několik lístků čerstvé máty (cca 3 ks) Postup: Do skleničky dáme led a zalijeme ho Malinovým Syrobem Kitl. Přidáme čerstvé maliny a dolijeme vychlazenou sodou. Vše opatrně promícháme....
Čtěte víceLívanečky Kitl

Ingredience: 1 lžíce kvalitního rumu 500 ml mléka 2 vejce 1 lžíce cukru krupice ¼ lžičky soli 300 g polohrubé mouky ½ balíčku prášku do pečiva Višňový Syrob Kitl Čerstvé ovoce (višně, případně maliny, jahody, borůvky) Postup: Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a cukrem. Pak do sypké směsi přidáme vše ostatní (pouze žloutky!, rum a vlažné mléko). Vše umixujeme. Poté z bílků vyšleháme sníh a pomalu ho vmícháme do směsi....
Čtěte víceSmrkáčkova „Stromovka“

Stromovka je originální recept z kuchyně Crazy Daisy Bar Prague . Úžasný nealkoholický koktejl alá stromeček z našeho Kitl Smrkáček BIO. Ingredience: cukrová vata 2 cl smrkový sirup Kitl Smrkáček BIO 2 cl Yuzu purée 1 dl čínského polozeleného čaje sušené fialky Postup: V shakeru smíchejte Kitl Smrkáček BIO s Yuzu purée a čínským čajem. Připravte si ledovou tříšť. Do vhodné nádoby dejte ledovou tříšť a zalijte ji směsí ze shakeru. Navrch dejte...
Čtěte víceLedový čaj s malinovým sirupem

Tento recept prošel hodnocením a certifikací programu Vím, co piju . Schválen je dietoložkou PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D. z Vím, co jím . Ingredience: 250 ml vody 1 sáček malinového nebo ovocného čaje lžíce Malinového Syrobu Kitl (15 ml) lžička citrónové šťávy (5 ml) Postup: Do šálku vložíme sáček čaje, zalijeme horkou vodou a necháme podle návodu vyluhovat. (Čaj můžeme též připravovat zastudena – necháme vyluhovat ve studené vodě při pokojové...
Čtěte víceKitl Tequila Sunrise

Ingredience: 0,04 l Tequily (1 velký panák) 0,04 l Kitl Syrob Višňový (1 velký panák) 0,08 l vychlazené vody (2 velké panáky) Pomerančový jujce Plátek pomeranče na ozdobení Postup: Do vysoké servírovací sklenice nalijeme panáka tequilly a přidáme pomerančový džus. Do jiné míchací sklenice dáme panáka Višňového Syrobu Kitl a dva panáky vody, které společně promícháme. Takto zředěný sirup opatrně naléváme po okraji skla do servírovací sklenice. (Takto...
Čtěte víceVišňový Eton Mess

Ingredience n a pusinky: 115 g cukru krupice 2 bílky ocet špetku soli Na višně: 2 dcl Kitl Syrob Višňový 250 g mražených odpeckovaných višní 50 ml kvalitního koňaku Na šlehačku: 250 ml smetany ke šlehání několik kapek vanilkového extraktu Postup: Důkladně odmastíme mísu, ve které budeme šlehat bílky (například papírovou utěrkou lehce navlhčenou octem). Bílky se špetkou soli dáme do mísy a začneme šlehat na střední stupeň....
Čtěte víceNepečený zázvorový cheesecake Kitl

Karamel a zázvor, to je netradiční spojení chutí v nepečeném zázvorovém dezertu od Kitl. Ingredience: 200 g mascarpone 150 g karamelových sušenek 50 g rozpuštěného másla 250 g krémového sýra 250 ml smetany ke šlehání 130 g moučkového cukru Šťáva z poloviny citrónu Kůra z poloviny citrónu 50 ml zázvorového sirupu Kitl Postup: Rozmixujte karamelové sušenky na prach (v mixéru) a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Dortovou formu (ideálně o...
Čtěte víceMátový čaj s Malinovým Syrobem
Ingredience: 8 lístečků čerstvé máty 10 malin 1 lžíce Kitl Syrob Malinový 1 lžička medu jedna menší skořice v celku Postup: Do větší sklenice nebo hrnku (například do našeho hrnečku Kitl na horké nápoje ) dejte skořici, čerstvou mátu, med a malinový sirup Kitl . Vše zalijte vroucí vodou a přidejte maliny. Nápoj nechte chvilku proležet, aby všechny chutě hezky prolnuly. Ještě horký nápoj servírujte! Doba přípravy 5 minut s náročností 0/5....
Čtěte více