Navigace
Makovo-limetkové lívanečky s bezovým sirupem
19. 01. 2018 |
Recepty
Vytvoříte až 10 palačinek střední velikosti pro 2-3 osoby.
Složení:
- 2 vejce
- 120 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžíce vanilkového cukru (cca 12 g)
- 30 g cukru
- kůra z jedné limetky (cca 1 lžíce)
- 125 ml podmáslí
- 2 lžíce máku (cca 20 g)
- trochu másla
- Kitl Syrob Bezový
K podávání:
- moučkový cukr na posypání
- čerstvé borůvky
Příprava:
- Vejce oddělte do 2 středně velkých mís na bílky a žloutky.
- V první misce pomocí ručního mixéru ušlehejte z bílků sníh a dejte stranou.
- Do druhé misky se žloutky přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, cukr, limetovou kůru, podmáslí a mák. Promíchejte do hladka.
- Přidejte sníh z bílků a opatrně promíchejte.
- Na lívanečníku (případně na pánvi) vždy pro každý lívaneček rozehřejte trochu másla. Poté nalijte těsto a osmažte z obou stran.
- Podáváme s čerstvými borůvkami a bezovým sirupem. Lívanečky pocukrujte dle chuti.