Kitl představil Okurkový Syrob v Bio kvalitě, první v ČR

28. 05. 2019 | Novinky
Kitl představil Okurkový Syrob v Bio kvalitě, první v ČR

Okurkový sirup, první v Bio kvalitě na českém trhu, vyvinula jablonecká společnost Kitl. V prodeji je od 1. června. Sirup je určený jak pro domácí použití, tak do gastronomických provozů. Skvěle se hodí k výrobě osvěžujících limonád a ochucení alkoholických i nealkoholických koktejlů.

Okurková Bio limonáda je novinka, již si pro letošek připravila společnost Kitl. Jablonecký výrobce sirupů, který si zakládá na kvalitě a poctivém složení svých výrobků, vyvíjel nový nápoj více než rok. „Okurka nám dala zabrat,“ přiznává jednatel firmy Kitl Jan Vokurka. „Zkusíte-li vyrobit okurkový sirup doma, bude mít skvělou chuť i krásnou barvu. Bohužel jenom pár dní. Pak během chvilky ztratí obojí a stane se nepitelným,“ popisuje. Možná i proto okurkový sirup v českých kuchyních nezdomácněl podobně jako třeba malinový. Přestože jeho chuť je skvělá a hotový nápoj velmi osvěžující.

A i proto trvalo vývojářům v Kitlovi dlouhé měsíce, než vyvinuli recepturu, která zachovává přírodní ráz i chuť nápoje a vyhýbá se umělým náhražkám a barvivům. „Jsem puntičkář a všechny naše produkty mám obrovské nároky. Raději si rok počkám a budu to zkoušet znovu a znovu, nežli se vzdám a smířím s umělými aditivy,“ popisuje důvody dlouhého vývoje Jan Vokurka. S výsledkem je více než spokojen. Okurkový Syrob je v Bio kvalitě, doslazený kvalitním třtinovým cukrem.

Podle Vokurky je Kitl Syrob Okurkový Bio určený jak pro domácí použití, tak třeba do restaurací a barů. „Jeho využití je velmi široké. Od osvěžující limonády s ledem a lístkem máty, až po alkoholické koktejly či lahodnou domácí zmrzlinu,“ uvádí Jan Vokurka s tím, že vybrané recepty jsou jako vždy i na samotné etiketě.

Nový Syrob je k dostání od 1. června ve vybraných prodejnách zdravé výživy, restauracích, v jablonecké podnikové prodejně Kitl i na eshopu www.kitl.cz.