Navigace
Bezové sady Kitl jsou vedeny v BIO režimu
V roce 2012 jsme se rozhodli, že chceme zajistit pro naše zákazníky opravdu kvalitní bezový sirup a abychom měli dostatek kvalitních bezových květů pro jejich výrobu, začali jsme spolupracovat s Výzkumným a šlechtitelským ústavem ovocnářským v Holovousech a založili si vlastní sad vyšlechtěných odrůdových bezů.
Od té doby zpracováváme do našich Bezových Syrobů Kitl čerstvé květy z našeho vlastního sadu, který je veden v BIO režimu, aby se do finálního sirupu nedostala chemie používaná k ošetřování rostlin v konvenčním zemědělství. Vysazený černý bez je odrůdový a sirupy z něj jsou voňavé a opravdu chuťově vynikající.
Od prvního založeného sadu jich máme již více a najdete je třeba na Maxově, v Pěnčíně, u Sychrova a v posledním založeném sadu v areálu Vratislavické kyselky.
Květy bezu zpracováváme za studena, aby si sirup zachoval zdraví prospěšné látky.
Naše receptura na výrobu bezového sirupu je podobná té, jakou po generace používali babičky a maminky při domácí výrobě bezové šťávy.
Podívejte se na fotografie ze založení našeho bezového sadu, jak v průběhu let sad sílil a jak probíhá taková sklizeň bezových květů pro sirupy Kitl.