Navigace
Letní smetanové řezy
27. 08. 2019 |
Recepty
Máte rádi sladké, ale ne těžké dezerty? Recept Kitl na smetanové řezy je klasický recept na dezert s letní lehounce okurkovou příchutí. Vyzkoušejte!
Ingredience na korpus:
- 4 vejce
- 1 dcl oleje
- 20 dkg cukru krupice
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 dcl mléka
- prášek do pečiva
Ingredience na krém:
- 1x (200 g) šlehačka na šlehání
- 2x (400 g) zakysané smetany
- 5 lžiček vanilkového cukru
Ingredience na polevu:
- 150 ml Okurkového sirupu Kitl
- 600 ml vody
- 2 vanilkové pudinky
Postup:
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalejeme na vymazaný plech a pečeme v rozehřáté troubě.
- Ušleháme šlehačku s cukrem a pomalu přidáme zakysané smetany. Natřeme na vychladlý piškot a dáme vychladit do ledničky.
- Polevu připravíme tak, že uvedeme do varu vodu ochucenou okurkovým sirupem a přidáme puding (vaříme do zhoustnutí).
- Částečně vychladlou polevu nalijeme na vychlazený řez. Podáváme chlazené.