Navigace
Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Kitl Syrob Jahodový je hustý a chuťově vynikající sirup, vyrobený z jahodové šťávy a jahodové dužniny. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrábí se za studena, aby si zachoval zdraví prospěšné látky.
Popis
Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Vynikající jahodový sirup vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.
Co jste o jahodách možná nevěděli
Na červených plodech jahod si pochutnávali lidé už ve starověkém Římě. Jahodník velkoplodý, který se pěstuje dodnes, vyšlechtil již v roce 1766 zahradník na dvoře Ludvíka XV. U nás se začaly více pěstovat v 19. století v oblasti Neveklovska. Jahody byly dříve označovány za královské ovoce či ovoce lásky. Ceněné jsou zejména pro své aroma, barvu a šťavnatost. Jahody se konzumují za syrova i tepelně upravené, v podobě marmelád, sirupů, používají se i k přípravě koláčů nebo ovocných knedlíků, lze je i zavařit jako kompot.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Složení: cukr, jahodové pyré (12 %), jahodový koncentrát (8 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, koncentrát z mrkve a černého rybízu, konzervant: sorban draselný, vitamin C, přírodní aroma.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna není na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, bílkoviny < 0,5 g; sůl < 0,01 g, vitamin C (kyselina L-askorbová) 100 mg (125 % RHP*).
* RHP - referenční hodnota příjmu vitaminů u dospělých osob
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Více o tom, jak recyklovat naše Kitl lahve se dozvíte v článku v sekci Magazín.
Recepty pro Kitl Syrob Jahoda se skořicí najdete v sekci Recepty.
Související produkty
Recepty z Kitl Syrob Jahodový 500 ml
Jahodová domácí limonáda
Připravili jsme si pro vás recept na domácí jahodovou limonádu. Je osvěžující. Děti (i dospělí) ji milují a s každým douškem ucítíle léto! Ingredience: Led Vychlazená soda Jahodový Syrob Kitl Čerstvé jahody Máta Postup: Do úzké, vysoké sklenice nalijeme Kitl Syrob Jahodový. Přidáme led a doplníme vychlazenou sodou. Ozdobíme čerstvou jahodou a snítkou máty. Kitl Syrob Jahodový s dužninou objednávejte zde
Čtěte víceMléčný jahodový shake
Máte chuť na jahodový mléčný shake? Jeho příprava je s jahodovým sirupem Kitl hračka! Vyzkoušejte náš recept na jahodový shake. Ingredience: Kitl Syrob Jahodový vychlazené mléko led Postup: Do mixéru vlijeme Kitl Syrob Jahodový , přidáme kostky ledu a dolijeme vychlazené mléko. Důkladně rozmixujeme. Podáváme ve vysoké sklenici a pijeme nejlépe širokým brčkem. Kitl Syrob Jahodový s dužninou objednávejte zde
Čtěte víceJahodový sorbet s banánem
Protože jahody k létu neodmyslitelně patří, připravili jsme pro vás také recept na chladivý sorbet. Vyzkoušejte tento super snadný a přitom výtečný recept na jahodovo-banánový sorbet. Budete potřebovat pouze tři ingredience! Nepotřebujete zmrzlinovač ani formičky na nanuky. Vyzkoušejte! Ingredience (na 2-3 porce): 3 zralé banány 100 g bílého jogurtu 40 ml Jahodového Syrobu Kitl (1 panák) Postup: Přípravu začněte alespoň 1 den dříve - sorbet je třeba zmrazit...
Čtěte víceJahodový smetanový nanuk
Připravte svým dětem (ale i sobě) jahodový smetanový nanuk. Recept je opravdu jednoduchý a připravený během chvilky. Vyzkoušejte náš recept, protože není nad domácí jahodový nanuk! Ingredience: Kitl Syrob Jahodový Zakysaná smetana Postup: Jahodový sirup Kitl smíchejte se zakysanou smetanou. Případně můžete přidat na malé kousky nakrájené čerstvé jahody. Promíchanou směs dejte do formiček na nanuky a dejte do mrazničky ideálně do druhého dne zmrazit....
Čtěte víceJahodový koktejl Utopená jahoda
Osvěžující koktejl s vůní jahod. Ideální na zahradní party, narozeninové oslavy a večírky, ale i jen na zpříjemnění večera. Ingredience: Podrcený led Kvalitní vychlazená vodka Jahodový Syrob Kitl Vychlazená soda Čerstvá jahoda Máta Postup: Do vysoké sklenice nasypeme podrcený led, nalijeme 1 díl kvalitní vodky a jeden díl Kitl Syrobu Jahodového . Zalijeme vychlazenou sodou. Můžete ozdobit jahodou a snítkou máty. Kitl Syrob Jahodový s...
Čtěte víceJahodové Bellini
Luxusní osvěžující koktejl se sektem, který nesmí chybět na žádné oslavě. Vytvořte si lahodný nápoj vhodný na přípitek i oslavu. S Kitlem to jde snadno! Ingredience: Led Kitl Syrob Jahodový Šťáva z limety Kvalitní suchý sekt Čerstvé jahody Čerstvá limeta Postup: Na dno vysoké sklenice s ledem nalijeme Kitl Syrob Jahodový . Přidáme lžičku limetkové šťávy a celé dolijeme vychlazeným suchým sektem. Ozdobíme čerstvou jahodou, můžeme přidat i...
Čtěte víceNedělní tvarohový dortík
Máme pro vás další skvělý recept od Martiny Samcové, která se tentokrát pustila do pečení a vykouzlila lahodný nedělní dortík z křehkého těsta a želatinovou polevou s příchutí jahod. Recept je rychlý a poměrně jednoduchý, tak se do toho dejme. Co budeme potřebovat: Těsto: 170g hladké mouky 80g změklého másla 1 vejce 1,5 lžičky kypřícího prášku 30g moučkového cukru Náplň: 2 tučné tvarohy ve vaničce 5 PL moučkového cukru 1/2 ČL vanilky nebo 1 ČL...
Čtěte více