Jablkový čaj s cibulí a Smrkáčkem

01. 10. 2018 | Recepty
Jablkový čaj s cibulí a Smrkáčkem

Ingredience:

  • Jedno velké jablko
  • Jedna velká cibule
  • 1 litr vody
  • Jedna lžíce sušené majoránky nebo 3 snítky čerstvé
  • Kitl Smrkáček BIO

Postup:

  1. Oloupete cibuli a nakrájíte ji na plátky. Jablko rovněž nakrájíte na plátky a spolu s cibulí vložíte do hrnce. Přidáte vodu a majoránku. Přivedete k varu. Jakmile se voda vaří, hrnec odstavíte a vše necháte společně min. 10 minut louhovat. Jestliže už není čaj horký a lze jej pít, oslaďte ho Kitl Smrkáčkem a podávejte.
  2. Jestliže máte rádi jinou intenzitu a poměr bylinek/vody/cibule - upravte si poměr jednotlivých ingrediencí dle své chutě. Jestliže chcete intenzivní chuť čaje, nechte vše louhovat o něco déle. 

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Máma v kuchyni.

Kitl Smrkáček BIO objednávejte zde.