Dezert Lemon curd. Lahodný citronový krém.

09. 06. 2020 | Recepty
Dezert Lemon curd. Lahodný citronový krém.

Ingredience jsou na 15-20 dezertů.

Ingredience na sušenkový základ:

  • 800 g ovesných sušenek
  • máslo
  • voda

Ingredience na citronový krém:

  • 120 g másla
  • 120-150 ml Citronového Syrobu Kitl
  • 3-4 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %) do krému
  • 200 ml smetany ke šlehání (33 %) na zdobení
  • čerstvé lístečky máty a ovoce na ozdobení

Postup:

  1. Nadrobte na menší kousky ovesné sušenky.
  2. Nechte rozpustit kousek másla a poté do něj přidejte trochu vody. Vzniklou směs promíchejte s nadrobenými sušenkami. Nevadí, když bude směs sušší. (Není vhodné vytvářet ze směsi pastu.)
  3. Sušenkovou směs dejte na dno skleniček.
  4. Pro vytvoření citronového krému si nejprve ušlehejte smetanu a nechte ji stranou pro další použití.
  5. Poté rozpusťte ve vodní lázni 120 g másla. Přidejte Kitl Syrob Citron a dobře promíchejte.
  6. V hrníčku si rozmíchejte vejce (případně i jen žloutky) a ty postupně vlijte do směsi másla a sirupu ve vodní lázni. Vše 10-15 minut míchejte až vznikne hustý krém. Sundejte z vodní lázně a za stálého míchání nechte zchladnout. Přimíchejte ušlehanou smetanu.
  7. Takto hotovou směs nalijte do skleniček na sušenky a dejte do ledničky ztuhnout.
  8. Vychlazený dezert ozdobte ušlehanou smetanou (aplikujte z cukrářského sáčku) a lístečkem máty a ovocem (malinami nebo borůvkami podle Vašich preferencí).

Kitl Syrob Citron objednávejte zde