Navigace
Citronový cheesecake Kitl
05. 08. 2020 |
Recepty
Ingredience:
- 250 g sušenek Lotus
- 125 g másla
- 250 g mascarpone
- 350 g tvarohu
- 2 panáky Citronového Syrobu Kitl
- 200 g cukru moučka
- 4 vejce
- vanilkové aroma
Postup:
- Sušenky rozdrťte a smíchejte se změklým máslem, dokud se vše nespojí do jednolité směsi. Tu pak rozprostřete na dno kulaté dortové formy.
- Ušlehejte tvaroh s mascarpone krémem, přidejte cukr, vejce a vanilkové aroma spolu se 2 panáky Citronového sirupu Kitl. Vše spolu dobře ušlehejte.
- Hotový krém nalijte do formy na sušenkovou směs. (Formu raději ze spodu celou obalte alobalem, protože se může stát, že vyteče trochu másla, tak ať nemusíte zbytečně uklízet ?)
- Cheesecake pečte cca 1,5 hodiny na 150 stupňů.
- Po upečení nechte dort vychladnout ideálně přes noc v lednici. Jestliže je citronová chuť pro Vás to pravé, doporučujeme před servírováním ještě trochu pokapat citronovým sirupem.
Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Vlaďkou Noskovou. Děkujeme!