Citronový cheesecake Kitl

05. 08. 2020 | Recepty
Citronový cheesecake Kitl

Ingredience:

  • 250 g sušenek Lotus
  • 125 g másla
  • 250 g mascarpone
  • 350 g tvarohu
  • 2 panáky Citronového Syrobu Kitl
  • 200 g cukru moučka
  • 4 vejce
  • vanilkové aroma

Postup:

  1. Sušenky rozdrťte a smíchejte se změklým máslem, dokud se vše nespojí do jednolité směsi. Tu pak rozprostřete na dno kulaté dortové formy.
  2. Ušlehejte tvaroh s mascarpone krémem, přidejte cukr, vejce a vanilkové aroma spolu se 2 panáky Citronového sirupu Kitl. Vše spolu dobře ušlehejte.
  3. Hotový krém nalijte do formy na sušenkovou směs. (Formu raději ze spodu celou obalte alobalem, protože se může stát, že vyteče trochu másla, tak ať nemusíte zbytečně uklízet ?)
  4. Cheesecake pečte cca 1,5 hodiny na 150 stupňů.
  5. Po upečení nechte dort vychladnout ideálně přes noc v lednici. Jestliže je citronová chuť pro Vás to pravé, doporučujeme před servírováním ještě trochu pokapat citronovým sirupem.

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Vlaďkou Noskovou. Děkujeme!

Kitl Syrob Citron objednávejte zde