Buchta na plech s tvarohem a jablky se skořicí

13. 11. 2022 | Recepty
Buchta na plech s tvarohem a jablky se skořicí

Ze Syrobů připravíte nejen skvělé nápoje, ale můžete je také využít při pečení. Z naší limitované edice Horký Kitl Jablko se skořicí jsme si pro Vás připravili recept na vynikající buchtu na plech s tvarohem a jablky se skořicí.

Ingredience na těsto:

  • 5 vajec
  • 210 g cukr krupice
  • 150 g másla
  • 100 ml mléka
  • 4 rovné lžíce kakaa
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička skořice nebo perníkové koření

Ingredience na náplň:

  • 500 g tvarohu (1 vaničkový a 1 v alobalu)
  • 200 ml zakysané smetany
  • půl balení vanilkového pudinku (jen vysypat, nevařit)
  • 2 lžíce cukru moučka

Ingredience na polevu:

Postup: 

  1. U vajec oddělíme žloutky od bílků
  2. Bílky vyšleháme v jedné misce do sněhu a v druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem
  3. Do misky s žloutky a cukrem přidáme mléko, rozpuštěné vychladlé máslo a opět došleháme
  4. Postupně přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a skořici nebo perníkové koření
  5. Nakonec do připravené směsi opatrně vmícháme vyšlehaný sníh
  6. Více než polovinu těsta přemístíme na vymazaný a vysypaný plech
  7. Potřeme tvarohovou náplní, kterou si připravíme smícháním tvarohu (1 z vaničky a 1 z alobalu), zakysané smetany, cukru, citronové šťávy a polovinu sáčku pudinkového prášku.
  8. Shora potřeme zbytkem kakaového těsta

Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 20 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout.

  1. Nakrájíme jablka na kostičky
  2. Lehce podusíme v trošce vody, s Horký Kitl Jablko se skořicí (množství dle kyselosti ovoce), citronovou šťávou a skořicí
  3. V hrnku s vodou dobře rozmícháme vanilkový pudink, vylijeme na jablka a mícháme do zhoustnutí
  4. Navrstvíme na připravený korpus, necháme vychladit v lednici a podáváme

Dobrou chuť!

Tento recept byl vytvořen ve spolupráci s blogerkou Markéta v troubě. Děkujeme!

Horký Kitl Jablko se skořicí objednávejte zde